Site icon Dergilerden, Filmlerden, Kitaplardan

NEŞELİ HAYAT

NEŞELİ HAYAT
Çoğunluğu, televizyonun en beğenilen eğlence programlarından biri olan “Çok Güzel Hareketler Bunlar”da ekrana çıkan genç sanatçıların rol aldığı Neşeli Hayat, 2010 yılı bir Yılmaz Erdoğan filmi.

Rıza, eşi ve kayınbiraderi ile birlikte kaldığı evlerinde yoksul bir yaşam sürdürmektedir. Düzenli bir işi olmadığı gibi bir yandan kayınbiraderi Lokman’ın başlarına açtığı sorunlarla boğuşmakta, bir yandan da iş aramaktadır. Henüz çocuk sahibi olamamaları ise bir başka sorundur.

Son yaptığı iş Noel Baba kılığına girerek bir oyuncak mağazasına müşteri çekmektir. “Kepazelik” olarak gördüğü bu tür işleri yapmak istemediği halde başka bir şansı yoktur. İşte böyle bir çaresizlik içindeyken Neşeli Hayat’la tanışır. Neşeli Hayat, bir pazarlama organizasyonudur. Ürünlerini pazarlamak için ekip arkadaşları arayan, satış başına herkesin bir biçimde kazandığı bir ortaklık sunmaktadır elemanlarına. Bu fikre aklı yata Rıza işi kabul eder ve çevresindeki arkadaşlardan bir kısmını kendi ekibinden olmaya ikna eder.

İşler bir süre yolunda gibi giderken, Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan bir açıklama ile Neşeli Hayat ürünlerinin satışına içeriklerinde bulunan bir madde yüzünden yasaklama getirilir.

Rıza artık ne o güne dek sattığı ürünlerin parasını alabilecek, ne de ikna ederek ekibine aldığı arkadaşlarının hışmından kurtulabilecektir. Lokman’ın sevgilisini hamile bırakması ve acil düğün yapma ihtiyacının ortaya çıkması ise bütün sorunlarına tuz biber ekmiştir.

Böylece Rıza yeniden “kepazelik” diye nitelediği işe yönelir. İlk başlarda Noel baba kılığında çalışırken kimsenin kendisini görmesini istemezken, zaman içinde harcadığı emekle barışır ve yılbaşına dek sürecek işini severek yapmaya koyulur.

Baştan sona keyifle izlenecek bir film Neşeli Hayat. Özellikle Rıza ve Lokman’ın diyalogları oldukça eğlendiriyor insanı.

Film güzel bir komedi filmi olmanın yanında taşıdığı toplumsal mesajlarla artı bir değer kazanıyor.