Site icon Dergilerden, Filmlerden, Kitaplardan

Deliha

Deliha

Deliha

Deliha

İkincisini izledikten sonra listeme aldığım bir filmdi Deliha. İkincisini çok beğenmiştim, bunu da beğendim. İzleyenler ilkinin daha güzel olduğunu söylüyorlardı ama ben bir karşılaştırma yapmayacağım. (Bakınız: Serinin ilk filmi)

Seviyeli, düzgün, arada güzel mesajlar da veren hoş bir komedi filmi Deliha.

İstanbul’un şirin bir semtinde hayatında hiçbir erkek tarafından sevilmemiş Zeliha ya da nam-ı diğer Deliha, sık sık gittiği falcıda kendisini bekleyen sevgilinin isminde C. M ve L harflerinin olduğunu öğrenir. Bu sıralarda mahalleye yeni bir fotoğrafçı dükkanı açılacaktır ve dükkanı açan iki kardeşin isimlerinde de bu üç harf vardır. Ancak sadece birini farkeden Deliha umutsuz bir biçimde ona aşık olur, oysa ki kendisini seven diğer kardeştir.

Filmin verdiği en güzel mesaj ise ülkemizin etnik zenginliklerine verdiği değer ve bunun için olması gereken koruma kaygısı. Mahalledeki ihtiyar bir Rum kadının evinden çıkartılması gündeme geldiğinde hem Deliha hem de mahallenin diğer sakinlerinin karşı çıkması filmi güzelleştiren, çok basit ama çok önemli bir mesajla pek çok komedi filminden kesin çizgilerle ayıran bir ayrıntı.

Yönetmen: Hakan Algül
Senaryo: Gupse Ozay
Oyuncular: Gupse Ozay, Derya Alabora, Gülsüm Alkan
Yapım Yılı: 2014
Süresi: 107 dakika

Bu sitede ilginizi çekebilecek diğer kategoriler, bağlantılar

Sinema Yazıları

Türkiye Sineması Yazıları

Blog Sahibinin (Kamil Akdoğan) Yazıları

Edebiyat Kültür Sanat Dergileri

Facebook Sayfası

Dergi, kitap, yazı, ürün gönderebilirsiniz