Site icon Dergilerden, Filmlerden, Kitaplardan

HOSTILES

Hostiles

Hostiles

HOSTILES

Beyazlarla Kızılderililer arasındaki hefret söyleminin terkini anlatmaya çalışmış iyi niyetli gibi görünen bir film ama çok da iyi anlatamamış.

Kızılderililer ve beyazlar arasındaki savaşta objektif davranmaya çalışmış ama acıların en yoğununu kökleri kurutulmuş yerliler değil de beyazlar yaşıyor her nasılsa.

Sanki eksiklerini örtmek istercesine de bol bol karanlıkta çekilmiş. Nihayet sabah oldu diye sevinirken şafak vakti arka plandan birkaç atlı görüyoruz sonra yine gece bastırıyor. Bu kadar karanlığın elbette bir anlamı olmalı ama hiçbir şey anlaşılmadığı zaman o anlam sadece yönetmenin kafasında kalıyor.

Hayatı kızılderili öldürmekle, hatta kafaderilerini yolmakla geçmiş bir adam emrine verilen küçük bir birlikle hiç istemediği bir göreve getirilir. Yüzbaşı Blocker’ın görevi bir zamanlar çok sayıda arkadaşını da öldüren tutsak bir kızılderili şefini ve ailesini sağ salim doğdukları topraklara götürmektir. Kanser olan ve yeterince hapis yattığı düşünülen kızıderili şefi son nefesini vatanında vermek istemektedir. Bu Başkan’ın talimatıdır!

Yol boyunca gerek kızılderililer gerekse de kötü beyazlar tarafından saldırılar olur, her seferinde birlik biraz daha küçülür ama yüzbaşı bir bakarız ki geçmişi unutur ve yerlilere dost elini uzatır. Filmin başında deveye hendek atlatmak kadar zor olan böyle bir şey nasıl olmuş da olmuştur hiç anlaşılmaz.

Filmin Künyesi

Yönetmen: Scott Cooper
Senaryo: Scott Cooper, Donald E. Stewart
Oyuncular: Christian Bale, Scott Shepherd, Rosamund Pike, Ava Cooper
Yapım Yılı: 2017
Süre: 134

Bu sitede ilginizi çekebilecek diğer kategoriler, bağlantılar

Sinema Yazıları

Türkiye Sineması Yazıları

Blog Sahibinin (Kamil Akdoğan) Yazıları

Edebiyat Kültür Sanat Dergileri

Facebook Sayfası

Dergi, kitap, yazı, ürün gönderebilirsiniz