Site icon Dergilerden, Filmlerden, Kitaplardan

Bir Film: Görevimiz Tatil (2018)

Görevimiz Tatil (2018)

Görevimiz Tatil (2018)

Bir Film: Görevimiz Tatil (2018)

Verdiği mesajlar üzerinden konuşursak çok güzel bir film ama aynı şeyi sinema tadı için söylemek biraz zpr. Konu güzel, senaryo ve oyuncular başarılı ama bir şeyler eksik gibi.

Filmin kahramanları dört kişilik ortalama bir Türk ailesidir. Türkan Mutlu, evin bütün işlerine koşturan fedakar bir anne, Sıtkı Mutlu pinti bir baba, Ailenin diğer fertleri ise günümüzde pek çok örneğine rastlanan; ellerinden akıllı telefonları eksik olmayan, sosyal medyadan başka bir dünyayı bilmeyen iki zamane çocuğu…

Mutlu ailesi 9 yıldır baş başa bir tatil bile yapmamıştır. Bu durumdan en çok şikayet eden kişi ise ev işlerinden başka hiçbir uğraşı olmayan Türkan Mutlu’dur. Kendini hiç mutlu hissetmemektedir.

Mutsuzluğunun tavan yaptığı günlerden birinde bir televizyon programını izlerken psikiyatrist konuşmacının sözleri ilaç gibi gelecektir Türkan Mutlu’ya. Genç adam “Soru sor, dışarı çık ve eyleme geç” diyerek kendisi gibi olan milyonlarca kadına bir yol göstermektedir. Bu yolun ilk pratik yansıması ailece psikiyatriste görünmek olur. Terapiden çıkan sonuç ise ailedeki sorunun asıl kaynağının babada olduğudur. Sıtkı Mutlu bu süreçten çıkarması gereken dersi almış ve derhal faaliyete geçmiştir.  İlk icraat tatil için kiraladığı lüks bir karavandır. Hedef bir hafta sürecek tatildir.

Ne var ki Antalya yolunda araç bozulur ve tamir için günlerce beklemek zorunda kalacaklarını öğrenirler. Ama bu bekleyiş tatilin bitmesi demektir süresi göz önüne alındığında.

Hiç istemedikleri bu mola kısa bir süre sonra hayatlarını değiştirecektir. Zorunlu ikamet yaptıkları köydeki zeytinlikler imar rantçılarının tehdidi altındaır ve Mutlu ailesi bir anda kendilerini bu tehdite karşı mücadelenin baş rol oyuncuları olarak bulurlar. Çok kısa bir sürede bu mücadele hoşlarına gidecek ve hepsi de hayatlarında ilk kez topluma faydalı bir şeyler yaptıklarını düşünerek hiç olmadıkları kadar mutlu olacaklardır.

Filmin Künyesi
Yönetmen: Murat Şeker
Senaryo: Murat Şeker, Ali Tanrıverdi
Oyuncular: Demet Akbağ, Zafer Algöz, Enis Arıkan, Sinan Çalışkanoğlu, Hakan Bilgin, Filiz Ahmet, Ali Keçeli, Deniz Altan, Yılmaz Gruda
Yapım Yılı: 2018
Süre: 110 dakika

Filmin IMDB Sayfası
Diğer Sinema Yazıları
Türkiye Sineması Yazıları