Site icon Dergilerden, Filmlerden, Kitaplardan

KAYIP ŞEHZADE HARİKALAR DİYARINDA

KAYIP ŞEHZADE HARİKALAR DİYARINDA

Kültür ve  Turizm Bakanlığı ile  Avrupa Kültür Başkenti İstanbul 2010  Ajansı  projelerinden  olan “ KAYIP ŞEHZADE HARİKALAR DİYARINDA”  adlı  Drama-Belgesel Sinema Projesinin çekimlerine başlanmıştır.

İSTANBUL 2010 ‘un iddialı projelerinden biri olan “KAYIP ŞEHZADE HARİKALAR DİYARINDA” adlı belgesel de  Osmanlı’nın  Kültürü beyaz perdeye aktarılacaktır.

Bu drama-belgeselde İstanbul’un 16. yüzyılda ev sahipliği yaptığı padişah şenlikleri üzerinden İstanbul’daki sosyal hayat ve kültürel alandaki sentez örnekleri gösterilecektir. Avrupa–Helen–Bizans –Doğu ve Türk kültürleriyle sentezlenmesinin en önemli örneklerinden olan bu şenlikler; birlikte yaşamanın ve çok kültürlülüğün kenti İstanbul’da, 16. yüzyılda bile nasıl vücut bulduğu anlatılacaktır.

Belgesel, padişah şenliklerinin en önemlisi olan, 1582 yılında III. Murat’ın, oğlu
Şehzade Mehmet için düzenlettiği sünnet tören ve şenliklerine odaklanacaktır. Bu tören ve şenlikleri icra eden dönemin Türk, İtalyan, Sırp, Yunan, İspanyol, Yahudi, Fars, Arap ve Çingene sanatçılarının, cambazlarının ve müzisyenlerinin olağanüstü renklerle, tarihten devralıp zenginleştirdiği bir masalsı dünyası gözler önüne serilecek.

“KAYIP ŞEHZADE HARİKALAR DİYARINDA”  adlı proje Payan Prodüksiyon ve Yayıncılık Tanıtım Prodüksiyon tarafından çekilmektedir.   Yapım ve Yönetmen Erol Ayyıldız ,    Genel Koordinatör  Süheyla TAŞÇIER , Sanat Yönetmeni  Koray FINDIKOĞLU ve Yapım  Koordinatör Ragıp TÜRK .

Drama- Belgesel Sinema projesinde     “Safiye Sultan “ rolünü Emek TARGAN (Müjdat Gezen Sanat Merkezi mezunu) ve III.Murat’ın oğlu Mehmet  ise Hüdelfa TAŞTEKİN oynamaktadır.

150 figürasyonun rol aldığı “KAYIP  ŞEHZADE HARİKALAR DİYARINDA” adlı projenin galası 15 Aralık 2010 tarihinde   Tim Stüdyolarında  yapılacaktır.