Site icon Dergilerden, Filmlerden, Kitaplardan

Endülüs’ü Farklı Gezmek

Endülüs'ü Farklı Gezmek

Endülüs'ü Farklı Gezmek

Endülüs’ü Farklı Gezmek

Haluk İnanıcı’nın Müslüman ve Hıristiyan dünyanın bir araya geldiği Endülüs’ü tüm renkleriyle anlattığı kitabı Endülüs’ü Farklı Gezmek, İletişim Yayınları tarafından yayımlanıyor. Dünya tarihinde kendine has bir yeri olan bu şehri kültürel, mimari ve sosyal yapısı başta olmak üzere hiçbir özelliğini göz ardı etmeden anlatan İnanıcı, hem okurlarını bir kültür yolculuğuna çıkarıyor hem de bu şehri gezmek isteyenler için heyecan dolu bir rota yaratıyor.

Müslüman dünyayla Hıristiyan dünyanın her bakımdan bir araya geldiği, kaynaştığı, yüz yıllarca iç içe geçtiği bir yer: Endülüs. Haluk İnanıcı, bu hayranlık uyandırıcı coğrafyada klasik gezi formu sınırları dışına çıkarak tarihî, sosyal ve kültürel doku içinde dolaşırken güzelliklerin içine gizlenmiş acıları hissediyor, taşların arkasını gözlüyor, söylencelere kulak kabartıyor, hayaller kuruyor.
Endülüs’ü Farklı Gezmek adının hakkını tam manasıyla veren, bir geziyi aynı zamanda kültür ve tarih yolculuğuna dönüştüren, okuru kendi merak labirentine çeken özel bir kitap.

“İstedim ki, Endülüs’ü gezenler benim hissettiklerimi hissetsin, yaklaşık dokuz asırlık bir uygarlığın izlerini sürerken kulağıma dolan ezgileri, dudağımdan dökülen şiirleri dinlesin.” [Kitaptan alıntı]