Site icon Dergilerden, Filmlerden, Kitaplardan

“Mehmet Karasu’ya Armağan”

“Mehmet Karasu’ya Armağan”

“Mehmet Karasu’ya Armağan”

“Mehmet Karasu’ya Armağan”
Antakya kültür, sanat ve edebiyatının önemli isimlerinden eğitimci, yazar Mehmet Karasu’ya armağan olarak hazırlanmış bu kitabı birkaç gün önce edinebildim. Hatay Büyükşehir Belediyesi katkılarıyla H. Haluk Erdem tarafından hazırlanan kitabın Kasım 2019’da baskısı yapılmış ve çoğunluğu Hatay kökenli 63 şair, yazar katkılarını sunmuş.
Kitapta yer aldığı sırayla katkı veren isimler şunlar:
H. Haluk Erdem, Musa Artar, Ali Öztürk, Tunay Devrim, Ahmet Özer, Adem Kara, Cevher İhsan Miskioğlu, Ali F. Bilir, İnci Gürbüzatik, İsmail Bozkurt, Ali Naci Saydam, Burhan Günel, Mehmet Ali Solak, Mustafa Köz, Celal Karaca, Jozef Naseh, Aydan Yalçın, Münevver Oğan, Fatma Hatun Esen, Fevzi Güzel, Güler Kalem, Sinan Seyfittinoğlu, İrfan O. Hatipoğlu, Şirin Zaferyıldızı, Fatma Saadet Bilir, Meryem Hayrbek (Çeviri: Süha Kıyak, Fuat Bozkurt, Aba Müslim Çelik, Nükhet Eren, Ali Güzelyüz, Orhan Kocadağ, M. Cihat Oğan, Kemal Düz, Özcan Karabulut, M. Özlem Sezer, Rahmi Emeç, Sabahattin Yalkın, Ferhat İşlek, Tuğrul Göğüş, Umut Karasu, Neslihan Gürel, Şükran Koçak, Selamet Bağcı, Sadık Nazik, Nihat Özdal, Uğur Pişmanlık, Nuri Taner, Melahat Ürkmez, Zeynep Yalçın, Hasan Kıyafet, Leyla Kıyafet, Eser Paşa, Uğur Karasu, M. Tahir Hatipoğlu, Mustafa Günay, Cemil Yıldız, Öner Yağcı, Tülin Tümay, Mesut Şenol, Faris Kuseyri, Adil Okay, Medine Sivri.
İçinde Mehmet Karasu ve eşi Nebihe Karasu ile yapılan bir söyleşi, kendisi hakkında yazılan yazılar, yazılarından seçkiler ve katkı yazılar da var. Son bölüm ise Mehmet Karasu’nun Hatay’da çeşitli etkinliklerdeki fotoğraflarından oluşuyor.
Kitabı hazırlayan H. Haluk Erdem Sunum başlığında amacını şöyle açıklamış:
“Eğitimci, yazar ve aydın Mehmet Karasu hakkında bir Armağan kitap düzenleme düşüncemin arkasında yatan en önemli neden, doğduğu topraklara borcunu ödeyen insanlara karşı bizim de sorumlu olduğumuz gerçeğinden kaynaklandı”
Kitabın arka kapağında ise şair Ahmet Özer’den şu satırlar yer alıyor:
“Her kentte bir Mehmet Karasu, ona omuz veren bir Nebihe Karasu ve onlarla bütünleşen, yüreği sanatın güzelliğiyle atan, yaşamı kültüre odaklı insanlar olabilse, yaşamımızı cehenneme çevirenlerin yaktıkları ateş uzun sürmez.”