Site icon Dergilerden, Filmlerden, Kitaplardan

EVREN”İZ”

Evren"iz"

Evren"iz"

EVREN”İZ”

Yaşamış olduğumuz hayatın içerisinde birçok anılarımız birikmektedir. Anılarımız bazen acılarla doludur bazen de mutluklar ile. Bizler evrene gelmiş en güzel hayat parçalarıyız. Bazen “keşke o zaman şöyle yapsaydım” dediğimiz anlar biriktirmişizdir. İfadelerimizin ya da davranışlarımızın yarım kaldığını hissettiğimiz dahi olmuştur. Bu zamanlar sonucunda kendimize “ders” dediğimiz dilimler çıkarmışızdır, bunları bazen uygulayabilmiş ya da tekrarlamışta olabiliriz. Analizlerle doldurmaya çalıştığımız hayatlarımızda kendimize geç kalmamak için bu eserimde tanıdığım ve tanık olduğum zamanları dile getirdim. Bazen bir anı anlatımı, bazen bir öykü tadında.
Evrene gelmiş hayatlarız. Evrenin içerisinde bulunan küçük evrenleriz. Kitabımın ismi de tam olarak buradan gelmektedir.
EVREN: evrende bulunan her insanın ismi yerine verilmiş küçük evrenler kelimesinde anlam taşımakta,
İZ: evrendeki anılarımızın bırakmış oldukları adında anlam taşımaktadır.
60 sayfadan oluşmakta olan bu eserim herkesin kendinden bir pay bulacağı kelimeler ve yaşanmışlıklarla doluluk gösterir.
EVREN”İZ” çalışmış olduğum ikinci adam yayın evi olmak üzere d&r ve tüm online kitapçılarda internet üzerinde satılmaktadır. Sosyal medya instagram üzerinde “evreneevreniz “adlı sayfamda kitabın içeriklerin parçalar ve yeni yazımlar bulunmaktadır.

İrem DEMİRENSE

1995 Balıkesir’in Susurluk ilçesinde doğmuş olmakta ve Sakarya da yaşamaktayım. Gelişmekte olan teknoloji dünyasına merakımla birlikte 2009 yılında Anadolu Meslek Lisesinde Bilişim Teknolojileri üzerinde eğitimime başlayıp Balıkesir Üniversitesinde bölümümün devamını sağlayarak mezun oldum. Mezun dönemimden sonra İzmirde bölümüm üzerine üç sene çalıştım ve hobi olarak marangozluk mesleği ile de uğraştım. İlerleyen zamanda iş hayatından ayrılıp Sakarya’ya yerleşerek yaşamıma devam etmeye başladım.
Lise döneminde kitaplarla tanışma sürecim başlarken aynı dönemlerde yüzme eğitimime başladığım zamanlarda. Suyun altında her kulacımda kendi içselliğim ile konuştuğumu fark etmem ile yazmak ile tanıştım. Konuşmuş olduğum şeyler kendimde ertelediğim şeyleri hatırlayıp nedenlerini aramaktı . Yüzmenin sonunda her şeyi not almaya başladım. Bu sürece ek olan bir çok eylem fark ettim sonrasında. Babamın mesleği olan fotoğrafçılıkta onun her çekiminde ya da kendim fotoğraf makinasını elime aldığımda insanların analizlerini yapmak ve insanları dinleyip sırlar küpü olmak, yazmamı ,görmemi,zihnimi geliştirdi. Sürekli yazmaya devam ettim.
İnsanları ,evreni ,sebepleri,araştırmaları ve sonuçları görmeyi ve bunları yazabilmeyi seviyorum.
Üniversite dönemimde yazmış olduklarımı derleyip şu anda çalışmış olduğum “İkinciadam yayınevine” göndermek üzere iletişim kurmuş fakat sonrasında sağlık problemlerimden dolayı ertelemek zorunda kalıp vazgeçmiştim.
2017-2018 senesinde “evrenimin kalemi” adlı blogger sayfamı oluşturup yazılarımı orada paylaşmaya başladığım dönemde tekrar cesaretimi ve yazılarımı toparlayarak “ikinci adam yayın evi “ile iletişim kurdum.
2019 yılında EVREN”İZ” adlı eserimi çıkardım.
Dunyalite sayfasında da yazılarım bulunmaktadır.

demirenseiremm@gmail.com