Site icon Dergilerden, Filmlerden, Kitaplardan

BAŞKENTTE KAYSERİ GÜNLERİ

BAŞKENTTE KAYSERİ GÜNLERİ
19-22 Eylül 2013
Congresium – Ankara
Ankara’da Congresium ATO Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda 19-22 Eylül 2013 tarihleri arasında Kayseri günleri gerçekleştiriliyor.
Oldukça geniş ve zengin içerikli görünen fuarda Kayseri adeta Ankara’ya taşınmış gibi. İlk bakışta iş adamları kuruluşlarının, üniversitelerin, çeşitli derneklerin, belediyelerin stantlarının çoğunlukta olduğu anlaşılıyor ama damak tadına hitap eden stantlar da hiç az değil.  Kayseri Mutfağının zenginliğini adım başı ikram edilmek istenen bir şeylerden görebiliyorsunuz.
En çok ikram edilen bir başka şey ise gıcır gıcır kâğıtlara basılmış kataloglar, broşürler, dergiler… Buralarda adı sanı pek duyulmamış birçok dernek vb. kuruluş belli ki büyük paralar harcayarak tanıtım işine girişmiş.
İşte bazılarının başlıkları: “İlahiyat Lisans Programları”, “Somali’ye 50.000 Kur’an-ı Kerim”, “Tasavvuf Akademisi”, “Kıraat Akademisi”, “Tasavvuf Atölyesi”, “İmam Hatip Lisesi İlim ve İhsan Mektepleri”…
 Yerel bir gazetenin hazırladığı şık bir dosyada ise gazeteden bir nüsha ile birlikte “R4BIA” posteri…
Bir derneğin hazırladığı ve yine çok şık tasarlanmış bir CD’de Somali’den, Sri Lanka’dan, Çin’den vd. kareler var.  CD’nin başlığı “Onlar için bir kurban bin bayram” başlığını taşıyor.
Herhalde bütün Kayseri böyle olmasa gerek ama muhtemelen diğer Kayserililerin bu kadar şatafata harcayacak lüksleri yok…