Site icon Dergilerden, Filmlerden, Kitaplardan

Hatay Güney Rüzgarı Dergisi 18. Yılına Girdi

Hatay Güney Rüzgarı Dergisi 18. Yılına Girdi
1996 yılında yayın hayatına başlayan Hatay Güney Rüzgarı Dergisi, yerel dergicilikte bir başarı öyküsüne imza atarak, 17 yılını geride bırakıp, 18. Yayın yılına girdi. Her sayısı zengin bir içerikle çıkan Güney Rüzgarı, Aralık sayısında da dikkate değer konulara yer ayırmış.
18 yıllık başarı öyküsüne yönelik görüşlerini aldığımız Hatay Güney Rüzgarı Dergisi Sahibi Gazeteci Mehmet Ali Solak, “Bu başarı öyküsünün kaynağında, halkımızın tercihi ve güveni yer almaktadır. Zira, yerelde dergi çıkarmak kolaydır. Sırtınızı birilerine dayar, her dönemde de birilerini övgülere boğarsanız, yayınlar ama akibetini de sormazsınız. Ancak 17 yıldır sadece sırtınızı okurlarınıza verir ve o dergiyi de aranır hale getirirseniz, onurlu duruşunuzla sadece mutlu olursunuz. Bence insanların sadece paraya değil, onura da ihtiyacı var. Bizim bu duruşumuza olanak sağlayan başta yazarlarımız olmak üzere, okurlarımıza saygılar sunarız. Geçmişten geleceğe esen rüzgar sloganıyla başlattığımız bu yolda, halkımız varlığımıza izin verdikçe, bizler de var olmaya çaba göstereceğiz” dedi.
Aralık 2013 sayısında “Çektiğimiz yükün aydınlığı” yazısıyla Gazeteci Mehmet Ali Solak, 17 yıllık başarı öyküsünü ve sonuçta elde edilen başarıya vurgu yapıyor.
Dergide ayrıca, Sabahattin Yalkın’ın “Özeleştiriye başlangıç”, Adil Okay’ın “Eğitim, Tüccarlara ve Cemaatlere Bırakılmamalı”, Selman Büyükaşık’ın “Yaşamı Sorgulayan Romanlardan; Lizbon’a Gece Treni” başlıklı denemesi, Hüseyin Evcil’in “Sadist bir yönetici”, Süheyl Budak’ın “Dünyanın en eski yemek yazarları”, Yahya Aksoy’un “Türkülerin Dili/ Yürağimde türküler var” ile Dr. Muhsin Boz’un “Sağlık Grup Başkanları Toplantısı”, Hulusi Atahan’ın “Mt. Magnet” gezi yazısı, H. Çiğdem Yorgancıoğlu’nun “Uslu sularda puslu şehir”,  Utkun Büyükaşık’ın “Unutma çiçeği”, Kamil Akdoğan’ın“Barış kokusu” şiirleri, Enver Aysever’in sunduğu Aykırı Kumpanya müzikal gösteri izlenimleri ile Cihan Kar, Barışcan Oflazoğlu ile Nihal Aras’ın objektifinden kareler, Hatay’da gelişen haberlerden özetler ve Nurhan Sağlar’ın pasta tarifleri yer alıyor.
Dergide yer alan yazıların detaylarını okumak için GÜNEY RÜZGARI Dergisini Antakya Simge Süpermarket ve seçkin kitapçılarda bulabilirsiniz.
Mehmet Ali Solak

Bu sitede ilginizi çekebilecek diğer kategoriler, bağlantılar

Sinema Yazıları

Türkiye Sineması Yazıları

Blog Sahibinin (Kamil Akdoğan) Yazıları

Edebiyat Kültür Sanat Dergileri

Facebook Sayfası

Dergi, kitap, yazı, ürün gönderebilirsiniz