Site icon Dergilerden, Filmlerden, Kitaplardan

Güney Rüzgarı Dergisi – Eylül 2013

Güney Rüzgarı Dergisi – Eylül 2013
Gezi Parkı olaylarına paralel olarak devam eden protesto yürüyüşlerinde Hatay’dan, Güneyin Asi Çocuğu Ahmet Atakan’ın da demokrasi yolunda şehit verilmesi, acılı annelerin çığlıklarını yükseltti.  
 “Bu kan dursun!..” başlığıyla ele alınan kapak konusunda, ateş düştüğü yerden ayrı başka anaların da yüreğini yaktığını, şiddetle çözüm aranmasının mümkün olmadığı anlatılıyor.
Bu ayın gündem dosyasını ise, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun aktardığı bilgilere yer ayrılmış. Gazeteci Mehmet Ali Solak, “İzin verin, pencerelerinizden ışık girsin” yazısıyla her zaman olduğu gibi anlamlı ve düşündürücü bir konuyu ele almış. Dergide ayrıca, Ümit Sarıaslan’ın “Mektup” başlığı altında verdiğimiz notları, Adil Okay’ın “Aşkdeniz ya da Salkım Saçak Keldağ” başlıklı Müslüm Kabadayı’nın kitabını tanıtan yazısı, Müslüm Kabadayı’nın “Türkülerin kelebeği” adlı öyküsü, Selman Büyükaşık’ın “Ece Temelkuran’ın ikinci romanı; Düğümlere üfleyen kadınlar” başlıklı kitap eleştirisi, Hüseyin Evcil’in “Mareşal  Fevzi Çakmak’ın Ölümü”, Yahya Aksoy’un “Türkçe Derleme ve Tarama Sözlüğü” ile Dr. Muhsin Boz’un “Sırtını dönünce…”, Hulusi Atahan’ın “Çınar” ve Aziz Büyükaşık’ın “Al tabancayı köye…” adlı öyküleri, Hatay’dan kareler, görüşler ve Nurhan Sağlar’ın pasta tarifleri yer alıyor.
Dergide yer alan yazıların detaylarını okumak için GÜNEY RÜZGARI Dergisini Antakya Simge Süpermarket  ve kitapçılarda bulabilirsiniz.

Bu sitede ilginizi çekebilecek diğer kategoriler, bağlantılar

Sinema Yazıları

Türkiye Sineması Yazıları

Blog Sahibinin (Kamil Akdoğan) Yazıları

Edebiyat Kültür Sanat Dergileri

Facebook Sayfası

Dergi, kitap, yazı, ürün gönderebilirsiniz