Site icon Dergilerden, Filmlerden, Kitaplardan

Ankara Öykü Günleri

Ankara Öykü Günleri

Ankara Öykü Günleri

Ankara Öykü Günleri

Ankara Öykü Günleri dört yıl aradan sonra tekrar Başkentlilerle buluşuyor. 24 Eylül-6 Ekim 2019 tarihleri arasında Route Sahne’de gerçekleştirilecek etkinliklere çok sayıda öykücü, yazar ve sanatçı katılacak. Ankara Öykü Günleri çerçevesinde düzenlenen tüm söyleşi, imza günü ve konserler edebiyatseverlerin katılımına açık olacak.

Türkiye’nin her yerinden öykücülerin katıldığı Ankara Öykü Günleri, 1997’den -bazı yıllar ara vermek zorunda kalınsa da- 2015’e değin tam 16 kez düzenlendi. Memleket genelinde edebiyat coşkusunun yayılması amaçlanan etkinlik, buralarda da düzenlenmesi adına İzmir, Mardin, Viranşehir, Bursa, Adana gibi birçok şehre de fikir ve cesaret verdi.

Bu yıl düzenlenen etkinliklere Murat Gülsoy, Özcan Karabulut, Aysu Erden, Mehmet Erte, Gürsel Korat, Jale Sancak, Levent Cantek, Ayşegül Çelik, Senem Dere, Berna Durmaz, Sibel Öz, Nurullah Kuzu ve Pelin Buzluk’un da aralarında olduğu birçok öykücü ve yazar katılacak. Ayrıca, Güz Kumpanyası, AKİS Caz ve Nida Ateş, Ali Fuat Aydın ve Cenk Güray’dan oluşan NEFES Trio da bu edebiyat dolu günlere konserleriyle eşlik edecek.

İklimler Sanat, ArtAnkara, Anadolu Müzik Kültürleri Derneği, Tiyatro Üreticileri ve Yapımcıları Derneği ve Route’un ortak organizasyonu ile gerçekleşecek Ankara Öykü Günleri’ne tüm edebiyatseverler davetlidir.

Ankara Öykü Günleri’nin etkinlik takvimi ise şöyle:

24 Eylül 2019 Salı 18:30 Açılış Etkinliği: 17. Uluslararası Ankara Öykü Günleri
Konuşmacılar: Aysu Erden, Özcan Karabulut, Pelin Buzluk

24 Eylül 2019 Salı 19:30 Söyleşi/İmza: Yazmak İçin Okumak
Konuşmacı: Murat Gülsoy Moderatör: Nil Sakman

28 Eylül 2019 Cumartesi 21:00 Konser: Güz Kumpanyası
29 Eylül 2019 Pazar 15:00 Söyleşi/İmza: 2000 Sonrası Öykücülüğümüz
Konuşmacılar: Levent Cantek, Mehmet Erte, Sibel Öz, Moderatör: Hakan Kaynar

1 Ekim 2019 Salı 21:00 Konser: AKİS CAZ “ Kısa Hikayeler” Charlie Haden Anısına

4 Ekim 2019 Cuma 19:30 Söyleşi/İmza: Selçuk Baran Öykücülüğü
Konuşmacılar: Jale Sancak, Pelin Buzluk, Senem Dere, Moderatör: Sibel Yükler