Site icon Dergilerden, Filmlerden, Kitaplardan

Güney Rüzgarı Dergisi, Sayı 246

Güney Rüzgarı Dergisi, Sayı 245

Güney Rüzgarı Dergisi, Sayı 245

Güney Rüzgarı Dergisi, Sayı 246

Hatay Güney Rüzgarı Dergisi’nin yeni sayısı çıktı

ESNAF DESTEKLENMELİ

Hatay Güney Rüzgârı Dergisi, 246.’ıncı sayısı çıktı.
Dünyayı etkisi altına alan pandemi, Hatay’da da kendini gösterdi. Kapak konusunu sayıları 42 bini bulan esnafa ayıran Güney Rüzgarı, Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Abdulkadir Teksöz’le sohbetten çıkan esnafın desteklenmesi gerektiğine yer ayırmış.
Aynı dergide yeni tip coronavirüsle ilgili Prof. Dr. Mahrun Huri’nin yaptığı açıklamalara yer vererek, bir kez daha pandemiye dikkat çekilmiş.
Dergiyi omuzlayan Gazeteci Mehmet Ali Solak ise, yaklaşan Expo 2021 ve Gastronomi Şehri Hatay projelerine yaklaştığımız şu günlerde Hatay’ın gözden kaçan bir konuyu ele alarak, aykırı duruşunu sergilemiş ve “Tuvalet, yaşamın neresinde?” diye sormuş. Hatay’daki haberlere de yer verilen dergide, Ağız ve Diş Sağlığı Haftası kapsamında, sağlıklı olabilmenin ağız ve diş sağlığı ile başladığına dair habere de yer verilmiş.

Dergide yer alan yazılar ve yazarların listesi şöyle:
Kamil Akdoğan/ Seyahat(name)lerde Antakya -15- “Şeyh İbrahim ya da Johann Ludwig Burckhardt”, Dursun Karabiber/ İnsan-İnsanlık Üniversitesi”, Yahya AKSOY/ Hayat Bir Yoldur, Sedef Yeral/ Sağlıklı Yaşam Mutfakta Başlar, Mustafa Solak- Türkiye-Rusya Diplomatik İlişkilerinin 100. Yılı, Sabahattin Yalkın/ Saptamaçlar-Sallamaçlar-Saklamaçlar, Süheyl Budak/ 25 Yaşa Doğru,

Dergide kitap tanıtım yazılarıyla tanıdığımız Selman Büyükaşık/ “Sorunlara cesurca dokunduran bir yapıt: AŞK VE İSYAN- Saf Oğlan’ın İstanbul Yolculuğu”nu, Tunay Devrim/ DÜN’ÜN ve YARIN’IN KAPISINI ARALAMAK: “kapı aralığından” ŞİİR KİTABI ÜZERİNE yazısı ve Mehmet Ali Solak’ın Mehmet Düşer’in Zaman Uyanmadan adlı eserini değerlendirmiş.
Dergideki öykülere gelince… Dr. Muhsin Boz/ “Patos”, Hulusi Atahan/ Orada Bir Köy, Av. İbrahim Ersuz/ “Doksan dokuzda kaldın be nenem!”, İbrahim Tığ/ Gönül Avcısı, Edip Yeşil de/ Odin’in Sokak Deneyimi başlıklı öykülere yer vermiş. Şiir bölümünde ise, Hikmet Güzelkokar “Çöl” adlı şiiri yer alıyor. A.Kadir Paksoy’un Günlerin Terkisinden başlıklı dikkatle izlenen günlük, sanat olayları, güncel haberler ve spor derginin içeriğini zenginleştiren konu başlıkları. Hatay’da gelişen olaylar ve Nurhan Sağlar’ın pasta ve yemek tarifleri de dergide yer alan yazılar arasında.