Site icon Dergilerden, Filmlerden, Kitaplardan

Güney Rüzgarı Dergisi, Sayı 227

Güney Rüzgarı Dergisi, Sayı 227

Güney Rüzgarı Dergisi, Sayı 227

Güney Rüzgarı Dergisi, Sayı 227
Hatay Güney Rüzgârı Dergisi’nin yeni sayısı çıktı.
Uzun süreden beri Hatay üzerinde senaryolar hazırlayıp farklı zamanlarda kent barışını bozmaya çalışanlar karşısında kenetlenen Hataylılar sert tepki göstererek, bir kez daha Hatay’dan ellerini çekmeleri görüşünde birleşti.
Derginin gündem konusu olarak ele aldığı bir diğer konu ise, Hatay Müzesi’ndeki aksaklıklar ile tartışmaya açık olan konular. Bu sayıda restorasyon öncesi ve sonrası heykellerin özünü koruyup korumadığı ele alınıyor.
Hatay’a gerekli hizmet ve yatırımları izlemek ve takip etmek amacıyla ‘Yaşamdan kaçan notlar ve gelecek’ başlıklı yazısıyla Gazeteci Mehmet Ali Solak ise, unutulan konuları hatırlatarak verilen sözleri gündeme taşıyor.
“Psikopatlık” başlıklı analiziyle Hüseyin Evcil okurlara önemli tespitlerde bulunurken, Selman Büyükaşık “Ian Mcwan’dan bir büyük yapıt daha: Amsterdam’da düello” eserini değerlendirmiş. Kamil Akdoğan “Antıochepedia” makalesiyle gözden kaçan önemli bir konuyu Hataylılar’ın dikkatine sunarken, Yahya Aksoy da “Televizyon oturumları” konusuna eğilmiş.
Dergideki öykülere gelince… Antakya Öyküleriyle tanınan Dr. Necdet Özkaya, Teopolis=Tanrı’nın Kenti Serisi’nde “Öğrencilere ilk kez Antakya’da Hıristiyan adı verildi”, Av. İbrahim Ersuz, “Ayazda bir çift göz”, Hulusi Atahan “Bizim oyumuz bize”, H. Çiğdem Yorgancıoğlu “Of” ve Dr. Muhsin Boz da “Koltukaltı kanaması” başlıklı anı ve öykülere yer verilmiş. Dergide ayrıca Sabahattin Yalkın’ın “Ders çalışma”, Arif Coşkun’un “Tel koptu” ile Diyap Mansuroğlu’nun “Öksüz” adlı şiirleri de okunmaya değer. Dergide ayrıca Nataşa Kovaçeviç’in Sırp şair Miroslav Mika Antiç’in Türkçe’ye çevirdiği şiirleri de yer alıyor.
A. Kadir Paksoy’un Günlerin Terkisinden başlıklı dikkatle izlenen günlük, sağlıklı beslenme konusunda Diyetisyen Sedef Yeral’ın “Günümüzdeki en yaygın sağlık sorunlarından biri; İNSÜLİN DİRENCİ” yazısı ve sporda Hatay’ın elde ettiği başarılar da derginin içeriğini zenginleştiren konu başlıkları. Hatay’da gelişen olaylar ve Nurhan Sağlar’ın pasta ve yemek tarifleri de dergide yer alan yazılar arasında.