Site icon Dergilerden, Filmlerden, Kitaplardan

Güney Rüzgarı Dergisi, Sayı 216, Nisan 2018

Güney Rüzgarı Dergisi, sayı 216, Nisan 2018

Güney Rüzgarı Dergisi, sayı 216, Nisan 2018

Güney Rüzgarı Dergisi, Sayı 216, Nisan 2018

Hatay Güney Rüzgârı Dergisi’nin yeni sayısı çıktı

Hataylı Büyükelçi Mithat Rende’den çarpıcı analizler:
EKSİĞİMİZ STRATEJİK ÖNGÖRÜ

Hatay Güney Rüzgârı Dergisi, Nisan sayısında Hataylı Büyükelçi Mithat Rende’nin çarpıcı analizlere yer vererek, gerçekleştirilen söyleşinin öne çıkan başlığı ise “Eksiğimiz; Stratejik öngörü.” Antakya’nın geçmiş yılları ile Türkiye üzerinde önemli tespitlerde bulunan Rende, gelecekle ilgili öngörü ve önerilerde de bulunuyor.

Turizme endeksli illerden biri olan Hatay’ın turizmle ile ilgili karnesinin zayıf olduğuna ilişkin haberle birlikte Paskalya Bayramında yapılan dünya barışı için dualar, HATSU’nun çalışmaları, TÜSİAD’ın Hatay gezisi, ATSO’da Hikmet Çinçin’le devam gibi haberlerin de yer aldığı dergide, her sayıda olduğu Gazeteci Mehmet Ali Solak, “Şimdi Hatay Zamanı” makalesiyle seçilmiş ve atanmışların yatırımlara bakış açısını gözler önüne seriyor.

Kitap tanıtımıyla tanıdığımız Selman Büyükaşık, “Bir Büyüme-Gelişme Öyküsü ya da Yine Kadının İhaneti”ni konu etmiş. Yahya Aksoy, “Şiir hayattır”, Hüseyin Evcil “Ürünlerde % 100 Doğal Elektrik”, Süheyl Budak “Carra Çökeleğinin Anatomisi” başlıklı makaleleriyle gündemdeki konular üzerinde görüş belirtmiş.

Dergideki öyküler arasında Antakya Öyküleriyle tanınan Dr. Necdet Özkaya, “Teopolis=Tanrı’nın Kenti Serisi”, Av. İbrahim Ersuz, “Baytar: Ne olacak bu köpeğin hali?”, Dr. Muhsin Boz ise, “Don Vakası” ve Hulusi Atahan “Abo Suçsuz” başlıklı öyküler yazılmış.

Mustafa Solak “Varlığı Türk varlığına armağan olan bir idealist: REŞİT GALİP”, Adil Okay “Günce”, Ayhan Kavak da “YABA Dergisi ve A. Aydın DOĞAN” başlıklı makalelerine yer verilmiş. Hakan Mertcan’ın “Düşte Antakya” şiiri, A.Kadir Paksoy’un Günlerin Terkisinden başlığıyla günlük, Diyetisyen Sedef Yeral’in de “Sağlıklı Beslenme Takıntısı” yazısı öne çıkan konular arasında yer alırken, sporda Hatay Büyükşehir Belediyespor Kadın Basketbol Takımının play-Off mücadelesi konu edilmiş. Hatay’da gelişen olaylar ve Nurhan Sağlar’ın pasta tarifleri de dergide yer alan yazılar arasında.

Güney Rüzgarı Dergisi, diğer sayılar

Bu sitede ilginizi çekebilecek diğer kategoriler, bağlantılar

Sinema Yazıları

Türkiye Sineması Yazıları

Blog Sahibinin (Kamil Akdoğan) Yazıları

Edebiyat Kültür Sanat Dergileri

Facebook Sayfası

Dergi, kitap, yazı, ürün gönderebilirsiniz