Site icon Dergilerden, Filmlerden, Kitaplardan

Güney Rüzgarı Dergisi, Sayı 215, Mart 2018

Güney Rüzgarı Dergisi, Sayı 215, Mart 2018

Güney Rüzgarı Dergisi, Sayı 215, Mart 2018

Güney Rüzgarı Dergisi, Sayı 215, Mart 2018

Hatay Güney Rüzgârı Dergisi’nin yeni sayısı çıktı
BÜYÜK ANTAKYA OTELİNİN ESKİ YERİ
NEDEN KÜLTÜR MERKEZİ OLMASIN?
Hatay Güney Rüzgârı Dergisi, son aylarda Antakya’da hayırsever tarafından
yaptırılması tasarlanan Kültür Merkezi tartışmalarına farklı bir bakış açısı getirerek, kentin içerisinde yer alan ve şu günlerde yıkımına başlanan Büyük Antakya Oteli eski yerine Kültür Merkezi yapılmasını önerdi.

Tarihi yerlerin korunması, kent estetiği ve kentlilere sağlanacak hizmet ve yatırımların uzun vadeli ve kalıcı olmasının önemine vurgu yapılan kapak konusunda, Hataylılar’ın bu konuda sorumluluk alıp, istemesini bilmekten geçtiği ifade ediliyor. Haberde ayrıca, Antakya kent merkezindeki tarihi Meclis Kültür Merkezi ve yanındaki Adalı Konağına uyumlu bir yapı modeliyle Kültür Merkezi yapılmasının kente ve kentlilere uzun vadede sağlayacağı yararlar da. Derginin Mart sayısında ayrıca; üç fay hattının birleştiği ve deprem riski yüksek olan Hatay’da Deprem Tehlikesi, Mobilyacılıkta Seri Üretim Dönemi ve Antakya Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerine de yer ayrılmış.

Her sayıda olduğu gibi düşündüren yazılarıyla okurlarına seslenen Güney Rüzgârı
Dergisi Sahibi Mehmet Ali Solak, “Yeter ki halk istesin!..” makalesiyle halkın yanlış ve doğrulara karar verebileceğine dikkat çekiyor.

Kitap tanıtımıyla tanıdığımız Selman Büyükaşık, “lan McEwan’dan çağdaş bir Hamlet: FINDIK KABUĞU”nu konu etmiş. Yahya Aksoy, “Dilekleriniz iyi olsun”, Hüseyin Evcil “Beyaz Kül Çiçekleri”, Süheyl Budak “Gastronomi Şehri” başlıklı makaleleriyle gündemdeki konular üzerinde görüş belirtmiş.

Dergideki öyküler arasında Antakya Öyküleriyle tanınan Dr. Necdet Özkaya, “Luka”, Av. İbrahim Ersuz, “Kırmızı Çizgi: Şeytan Tüyü”, Dr. Muhsin Boz ise, “Burun sivilcesi” ve Hulusi Atahan “Ben Türküm” başlıklı öyküler yazılmış.

Mustafa Solak “Müfredat ve Ders Kitaplarında Kadın”, Kamil Akdoğan, “Yüzyıl önce yüzyıl sonra” makaleleri ile A.Kadir Paksoy Günlerin Terkisinden başlığıyla günlük, Diyetisyen Sedef Yeral’in “Dünya Tuza Dikkat Haftası” yazısı öne çıkan konular arasında yer alırken, sporda Hatayspor’un şampiyonluk hedefi ile Hatay Büyükşehir Belediyespor Kadın Basketbol Takımının elde ettiği başarı konu edilmiş. Hatay’da gelişen olaylar ve Nurhan Sağlar’ın pasta tarifleri de dergide yer alan yazılar arasında.

Güney Rüzgarı Dergisi’nin eski sayılarına buradan ulaşabilirsiniz!

Güney Rüzgarı Dergisi Facebook Sayfası