Site icon Dergilerden, Filmlerden, Kitaplardan

Güney Rüzgarı Dergisi – Sayı 210 – Ekim 2017

Güney Rüzgarı Dergisi – Sayı 210 – Ekim 2017

HATAY BIÇAK SIRTINDA MI?

Hatay Güney Rüzgârı Dergisi’nin bu ay ki kapak konusu, Suriye savaşının 7. Yılında yakın komşumuz İdlib’teki son gelişmeler ve Hatay’a yansımaları. İdlib’den ayrılan 1500 militan ve geride kalan cihatçı grupların ülkemize ve bölgemize verebileceği olası tehditler ele alınıyor.
Derginin bir diğer önemli konusu Hüseyin Evcil’in kaleminden “Bazı şeyler asla unutulmaz. 100 Yıl geçse de” araştırma yazısı, geçmişten günümüze kadar olan gelişen olayların gerçek yüzünü ortaya çıkartıyor.
Dergi bu sayıda, Erdemli Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Kızkalesi Medya Günleri’nde Hatay Güney Rüzgârı Dergisi’ne layık görülen Türkçeyi En İyi Kullanan Yılın Dergisi Ödülü ile Fashion VIP Dergisi’nin Gazeteci Mehmet Ali Solak’a Yaşam Boyu Onur Ödülü’ne layık görülmesine de yer ayırmış.
Gazeteci Mehmet Ali Solak’ın “Çizmeyi aşanlara ne demeli?’ makalesi, başlığından da anlaşılacağı gibi toplumda bazı konuların ele alınıp alınmaması ile ilgili. Gazeteci Solak’ın makalesi oldukça dikkat çekici.
Kitap tanıtımıyla tanıdığımız Selman Büyükaşık, bu ay davet edildiği Hannover’de geçirdiği dört günü anlatmış. Süheyl Budak ise “Coğrafi İşaret alabilecek ürünler” başlığı ile Hatay’ın öne çıkan gastronomi zenginliğine dikkat çekmiş. Bu arada Antakya Mobilyası da öne çıkan başarılı çalışmalardan. Nilgün Çelik’in “Çocuk Tanrı’ya küser mi?’ başlıklı kitap tanıtımının yanı sıra Yahya Aksoy’un “Yaşlılara bakış” başlıklı makalesi ile A.Kadir Paksoy’un Günlerin Terkisinden başlığı sunulan günlük geçmişi hatırlatmak açısından da okunması değer yazılar.
Dergideki öyküler arasında Antakya Öyküleriyle tanınan Dr. Necdet Özkaya, “Kunduracı Kâmil’in Sırları”, Av. İbrahim Ersuz “Tahra”, Dr. Muhsin Boz da “Birkaç kuruş uğruna” başlıklı öyküler yer alıyor. Dergide Sabahattin Yalkın’ın “ Yassu vre… Hoples…” adlı şiiri de zengin içeriklerden biri. Yerel yönetimlerin en önemli çözüm ortakları muhtarlara da geniş yer ayıran dergide, yerel basından alıntılanan Hatay’da gelişen olaylar, spor gelişmeleri ve Nurhan Sağlar’ın pasta tarifleri de dergide yer alan yazılar arasında