Site icon Dergilerden, Filmlerden, Kitaplardan

Güney Rüzgarı Dergisi – Sayı 203 – Mart 2017

Güney Rüzgarı Dergisi – Sayı 203 – Mart 2017
Hatay’ın güncel konularıyla birlikte gündem yaratan dosyalarıyla dikkat çeken Hatay Güney Rüzgarı Dergisi’nin Mart sayısı çıktı.
Hatay’daki en büyük engelin Güvenlik Endişesi olduğunu örnekleriyle sunan dergi, sanayici ve işadamlarının da görüşüne yer veriyor.
Derginin kapak konusunda ise, 90 yaşındaki Hatay’ın İlk Kadın Doktoru Saadet Bilal Yener’le yapılan sohbete ayrılmış. “İstanbul’daki Hataylılar’ başlıklı çalışmayı yürüten F. Semir Abacı’nın bu ayki konuğu Dr. Saadet Bilal Yener, 90 yıllık başarı öyküsüne, Hatay anılarına ve yaşamının her kesitinin ‘Ertelenme’den yapılmasına dikkat çekiyor.
Derginin başyazarı Gazeteci Mehmet Ali Solak ise, bu sayıda Hatay’da Uyanma Zamanı diyerek, yatırımların onarıma dönüşmesinden yakınmış.
Dergide, Selman Büyükaşık’ın kitap tanıtım yazısında “İlginç Ortak Noktaları Olan İki Roman” hakkındaki yazısı yer alırken, diğer yazarların yazıları da şöyle;
A. Kadir Paksoy’un ‘Günlerin Terkisinde’ başlıklı günceleri, Hüseyin Evcil’in ‘Hızlı Tüketim’, Avukat İbrahim Ersuz’un “Anayasa’ Süheyl Budak’ın ‘ Sıvılaşan Toplum ve Yemek Kültürü’, Yahya Aksoy’un ‘Barış Bayrağı ve Geçilmeyen Çanakkale’, Zeki Özkaya’nın “Kırk Asırlık Türk Yurdu” Gerçeği ve HATAY, Nuri Erkal’ın ‘Heb-a Mirine (Ölüm Hapı)’.
Avustralya’dan düşüncelerini paylaşan Hulusi Atahan’ın ‘Ayı Celal’, Antakya Öyküleri ile izlenen Dr. Necdet Özkaya’nın “Künefeci Selim” öyküsü de okunmaya değer.
İnşaat Mühendisleri Odası Hatay Şubesinin Her karanlığın sonu; Aydınlık vurgusu, Sivil Toplumun Gücü, Ünlü Modacı Bahar Korçan’ın Hatay İpeği, Dünyanın en güzel ipeği saptaması ve Öğrendikleriyle Aydınlanan Yüzler’le ilgili Türkçe Diksiyon seminerlerine verilen önemle ilgili haber başlıkları da derginin dikkat çeken konuları arasında.
Her sayısında Yerel basından alıntılanan Hatay’da gelişen olaylar ve Nurhan Sağlar’ın ‘Pasta tarifleri’ de dergide yer alan yazılar arasında.