Site icon Dergilerden, Filmlerden, Kitaplardan

Güney Rüzgarı Dergisi – Sayı 196 – Temmuz 2016

Güney Rüzgarı Dergisi – Sayı 196 – Temmuz 2016
Hatay Güney Rüzgârı Dergisi’nin Temmuz sayısı çıktı. 21 yıldır Hatay’da yayımlanan ve 196’inci sayıya ulaşan Güney Rüzgarı, Temmuz sayısını 15 Temmuz’da yaşanan darbeye ayırarak, “Kenetlenmek Zorundayız” başlığıyla çıktı.
“Hatay’dan yükselen ses: Birliğimizi kimse bozamaz” başlığıyla okura ulaşan haber, kamuoyunun birlik, beraberlik ve kardeşlik ülküsüyle birbirine kenetlenmesi gerektiğine vurgu yaparak, sivil toplum kuruluşlarının açıklamalarına yer ayırmış.
Derginin emektarı Gazeteci Mehmet Ali Solak, 15 Temmuz’da yaşanan darbeyi 12 Eylül 1980 askeri darbesiyle karşılaştırıp, “Acılar ve Sancılar” başlıklı makalesiyle ülkemizin her döneminde yaşanan acılar ve sancılardan kurtulması gerektiğine işaret ediyor.
Temmuz sayısında Arif Okay, Bir zamanların çocuk oyunları olarak “Çocukluğumdaki Oyunlar’ başlıklı geniş bir araştırmasına yer verirken, kitap tanıtımın ve önermelerinde etkili olan isim Selman Büyükaşık “55 yıl sonra gelen roman: TESPİH AĞACININ GÖLGESİNDE” eserini değerlendirmiş.
Yahya Aksoy, “Çocuklar ve Gerçekler”, Suheyl Budak “Nar” ve Hüseyin Evcil’in “Sıcak Günler”, Hulusi Atahan’ın “Bu insanların suçu ne?”, Betül Keniş Atar’ın “Evvel zaman masalları” denemelerinin yer aldığı dergide, Dr. Necdet Özkaya “Şükran ve Ayran” ile Dr. Muhsin Boz “Şu Allah’ın işine bak!.” başlıklı anı ve öyküleri okunmaya değer.
Halil Yılmaz (Hitmiye) “Mezopotamya (Kan Kızıl Bahçe)” şiirinin yanında genç yetenekleri geleceğe kazandırmak amacıyla Alev Mersin’in “Doğa’nın gazabından kork”, Orhan Sebat’ın “Geç kaldık”, Hızır İrfan Önder’in “Çoğalt beni” ve Nur Türkü Ateş’in “Baba adlı şiirleri de derginin edebiyat sayfalarında.
Derginin haber sayfalarında ise, Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan 6 Projeye siyaset üstü karar haberi ile ATB Başkanı Mehmet Ali Kuseyri’nin “Hatay’a destek şart” ve işadamı Ayhan Kara’nın kendi adını taşıyan vakfının açılışına yönelik haberleri de dikkat çekiyor. Dergide ayrıca, Hatay’da gelişen olaylar ile Nurhan Sağlar’ın ‘Pasta tarifleri’ de yer alıyor.