Site icon Dergilerden, Filmlerden, Kitaplardan

Güney Rüzgarı Dergisi – Sayı 190 – Kasım 2105

Güney Rüzgarı Dergisi – Sayı 190 – Kasım 2105
Hatay Güney Rüzgârı Dergisi’nin kapak konusu:
SESİMİZ KISILACAK MI?
Hatay Güney Rüzgârı Dergisi’nin Kasım sayısı, son yıllarda ilimizde, bölgemizde, ülkemizde ve dünyada yaşanan dijitalleşmenin okuma oranını düşürdüğü, buna paralel olarak da yerel basın organlarının zamanla sonlanabileceği üzerinde duruyor. ‘Sesimiz Kısılacak mı?’ başlığıyla ele alınan konu, ülkemizden ve Almanya’dan katılan akademik, hukukçu ve gazetecilerin görüşleriyle aktarılıyor.
Her sayıda olduğu gibi çarpıcı konu başlıklarından değerlendirmeler yapan Gazeteci Mehmet Ali Solak, ‘Su kadar aziz olamadık mı?’ başlığıyla Hatay’daki su meselesinin gerçek yüzünü kaleme almış.
Yatırım dosyasında Güngör Kardeşlerden Alaattin köyü’nden yapılan AVM Otel projesi işlenmiş. Prof. Dr. Hayrettin Ocakverdi, ‘Amik Ovası ve Gölünün Çevresel Anlamı’nı dile getirerek, yanıt bekleyen soruları cevaplandırmış. Bir başka dosyada, Ali İsmail Korkmaz Vakfı ele alınıyor.
Dergiye fikir ve görüşleriyle katkı veren yazarlardan Selman Büyükaşık ‘Büyük bir yazardan herkesi ilgilendirecek bir roman; KİŞİSEL BİR SORUN’, Adil Okay, “Babamın daktilosu”, Betül Keniş Atar “Salamura Dünya”, Yusuf Baran Beyi ‘Ortak Demokrasi Hamlesi’ ve Yahya Aksoy, “Türkçe ustası hocam Prof. Dr. Şerafettin Turan” makalelerine yer verirken, Dr. Necdet Özkaya “Güce de taparlar, bilmelisin”, Hulusi Atahan “Kel İsmail”, Hüseyin Evcil “Kedi ile Köpek” ve Dr. Muhsin Boz ‘İyiyim’ başlıklı anı ve öykülerine yer verilmiş. Dergide ayrıca, Sabahattin Yalkın, “Ardından”, Selman Büyükaşık, ‘Balkonumdan’ve M. Sıtkı Gençoğlu ‘Hatay’ başlıklı şiirler ile Nurhan Sağlar, ‘Pasta tarifleri’ başlıklı yazılara da yer ayırmış.